Evcil hayvan beslemek, ruh sağlığımıza pek çok fayda sağlar. İnsanlar evlerindeki hayvanlarla zaman geçtikçe duygusal bağlarını güçlendirir. Sadakat yalnızca evcil hayvanlar tarafından değil, onu besleyenler tarafından da geliştirilir. Böylece insanın şimdiye kadar üzerini örttüğü pek çok güzel duygu da zamanla görünür ve yaşanır olur. Günümüzde yapılan pek çok araştırmaya göre kedi bakmanın ruh sağlığına iyi gelen birçok yönü vardır. Öte yandan çocuklu aileler, evlerindeki evcil hayvanlarla çocuklarına merhameti, şefkati ve ilgi göstermeyi, sevgi göstermeyi en güzel şekilde öğretebilirler.

Evcil hayvan beslemenin bazı faydaları şöyle:

1. Yalnızlık kaygısını azaltır: Özellikle evde tek başına yaşayanlarda evcil hayvan besleme isteği daha fazladır. İnsanlar evde bir ses, bir can olsun isterler. Bu aynı zamanda bir hayat yoldaşı aramanın da sebebidir. Evde beslediğiniz bir hayvan, size yalnız olmadığınızı her an hissettirir. Bu da dünyanın en çok yaşanan kaygılarından birini sizden uzaklaştırır.

2. Kötü duyguları temizlerler: Evcil hayvan besleyenler iyi bilirler; evlerine bazı misafirler geldiğinde besledikleri hayvan o misafire yanaşabilir, kendini sevdirebilir ve onu koklayabilir. Bazı misafirlere ise hiç yaklaşmazlar, hatta onları istemediklerini gösterirler. Tüm bu tutumlar, evcil hayvanların kötü duyguları, kötü enerjileri sevmediğini de gösterir. Onların beklentileri daima güzel, saf düşüncelerdir.

3. Koşulsuz sevgiyi öğretirler: Sevginin en anlamlısı, koşulsuz olanıdır. İnsanlar ama’lardan, eğer’lerden, çünkü’lerden uzak olan sevgiler besleyerek gerçek sevgiyi tanıyabilir ve yaşayabilirler. İşte evlerimizde beslediğimiz hayvanlara karşı beslediğimiz koşulsuz sevgi, bize varlığımızın anlamını hissettirirken aynı zamanda öz saygı duygumuzu da geliştirir.

4. Sorumluluk duygusunu artırırlar: Kuş, balık, kedi, köpek hiç fark etmez. Bir hayvan besliyorsanız sorumluluk sahibi olmak zorundasınız. Onun mamasını, suyunu olduğu kadar konforunu ve güvenliğini de düşünmek zorundasınız. Bazı sigorta şirketleri bunu düşünerek can dostlarımız için de poliçeler düzenlemekteler, bilgi alabilirsiniz.

5. Stresi uzaklaştırır, mutluluğu geliştirirler: İnsandan insana stres ve kötü enerji geçebilir fakat bir hayvandan size asla kötü enerji geçmez. Onlarla oynadığınız ve ilgilendiğiniz her vakitte müthiş bir huzur ve mutluluk kaplar ruhunuzu. Karşılıklı anlaşmanın ve dünya telaşından uzaklaşmanın keyfini sürebilirsiniz böylece.

6. Yaşamınıza hareket ve sağlık katarlar: Özellikle köpek besleyenler gayet iyi bilir ki onların oyun oynama, tuvaletlerini yapma ve gezinme saatleri çok önemlidir. Bunun için günlük telaşınız dışında vakit ayırmanız ve hareket etmeniz gerekir. Böylece farkında olmadan ne zamandır uzak kaldığınız egzersiz hareketlerini de yapmış olursunuz. Çılgın, oyuncu bir kediniz varsa da durum pek keyifli olacaktır.

Kısacası hayatınıza huzur ve neşe katmak için mutlaka bir evcil hayvan edinin!