Kombi bakımı, doğalgaz sistemine sahip evlerde yaşayanlar için çok büyük bir öneme sahiptir. Bu bakım aksatıldığında maddi olarak daha büyük sorunlar çıkabileceği gibi, çok soğuk havalarda kombiden faydalanamamak gibi durumları da beraberinde getirebilir. Belirli aralıklarla bakım yapılması gereken kombilerde özellikle baca tıkanıklığı, iç temizlik, ana kartın yenilenmesi, borularda sızdırma gibi kritik konular söz konusudur. Yaklaşık yarım saat süren kombi bakımıyla birlikte hem sıcak su hem de kaloriferlerin ısınması noktasında önemli bir farklılık sağlanıyor.

Teknik servisler, yılda bir defa kombi bakımının yapılması gerektiğini belirtiyor. Aksi durumda iç parçalarda belirgin yıpranmalar görünebiliyor. Bu da sonrasında ciddi maddi yükümlülükler getiriyor. Sıkıntı büyüdükçe kombinin değişmesi gerekebiliyor. Kombi bakımına özen gösterenler, doğalgaz faturalarında da önemli avantajlar sağlıyor. Bir kombinin, ortalama güçten daha fazlasını kullanması hem elektrik hem de doğalgaz faturasında belirgin bir artışa sebep oluyor. Bakım için çeşitli cihazlar kullanıldığı için mutlaka servisle iletişime geçilmesi ve randevu oluşturulması gerekiyor. Kombili dairede yaşayanların tek başlarına bu bakımı bütünüyle yapabilmeleri mümkün değil. İçinde hem elektrik hem su hem de gaz bulunan bir cihaz elbette ki riskler barındırabilir. Bu riskleri de ancak işin uzmanları çözebilir.

Kombi bakımı işlemleri arasında baca temizliği, filtre temizliği, ateşleyici başlık kontrolü, basınç kontrolü ve petek kontrolü bulunuyor. Bakımın ardından kombinin genel durumu ve performans raporu da ortaya çıkmış oluyor. Burada basınç kontrolü çoğu zaman kombili evlerde yaşayanlar tarafından da yapılabiliyor. Kombiler genellikle 1 ila 2 bar arasındaki basınçta güvenli performans sunuyor. Hemen her modelde tavsiye edilen basınç değeri 1,5 bar. Düşük basıncı yükseltmek için kombinin alt bölümünde yer alan su vanasını yavaş yavaş açmak ve basınç değeri 1,5 ila 2 bar arasına gelince tekrar vanayı kapatmak yeterli. Yüksek basıncı düşürmek için kalorifer sistemine bağlı bir bir peteğin tahliye müşrünü kullanmak ya da ana tahliye vanasını açmak yeterli oluyor.

Kombi bakımında neler yapılıyor?
– Sıcak su ve kalorifer yanma durumu kontrol edilir.
– Su sızdırmazlık durumu kontrol edilir.
– Kombinin içi açılır ve tozlanma durumu kontrol edilir.
– Tozlanma fazlaysa kombi temizlenir.
– Kombi içerisindeki elektrik bağlantı noktaları kontrol edilir.
– Kombi baca fanı kontrol edilir ve temizlenir.
– Kombideki mevcut su boşaltılır, genleşme tankı havası ölçülür, düşük görülür ise hava basımı uygulanır.
– Yanma haznesinin temizliği yapılır.
– Gaz ayar kontrolleri yapılır.
– Bar seviyesi 1,5’ta sabitlenir.
– Cihaz sıcak su ve petek konumunda çalıştırılır.
– Açılan tüm kapaklar yerine takılır.
– Son kontroller yapıldıktan sonra kombi çalışır vaziyette teslim edilir.

Kombi bakımı yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?
– Evinize gelen servisin, yetkili bir servis olduğunu mutlaka kontrol edin.
– Bakım sırasında yapılacak her işlemde size bilgi verilmesini isteyin.
– Özel bakım gerektiren konularda ücret bilgisini önceden öğrenin.
– Kombinin tüm bakım işlemlerinin yapıldığından emin olun.
– Özellikle basınç, gaz ve sıcak su kontrollerinin mutlaka yapılmasını sağlayın.
– Tüm sorunların giderildiğinden emin olun.
– Bakım işlemlerinden sonra özellikle kiracıysanız faturanızı mutlaka isteyin.
– Bakım hizmetinde yaşayacağınız sorunları hem teknik servise hem de sonrasında sizi arayacak olan marka müşteri temsilcisine iletin.

Konut sigortası yaptırarak evinizi güvence altına alabilirsiniz. Konut sigortası; konutunuzu yangın başta olmak üzere, sel, su baskını, dolu, hırsızlık, deprem, cam kırılması ve daha birçok olası duruma karşı teminat kapsamına göre güvence altına alan sigorta türüdür. Konut sigortası evin boş halini teminat altına almaktadır. Eşya sigortası da ek olarak yaptırılabilir. Hemen konut sigortası yaptırmak için e-sigortam.com’u ziyaret edebilir, en kısa sürede ve en kolay biçimde poliçenize kavuşabilirsiniz.