Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan yazılı açıklamada, nüfusun tamamına yakınının Genel Sağlık Sigortası (GSS) çatısı altına alındığı belirtildi. SGK, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve düşük gelirli vatandaşların, ayda 150,12 lira Genel Sağlık Sigortası primi ödemeleri halinde kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanabildiklerini bildirdi.

“Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan vatandaşlar, ayda 150,12 lira GSS primi ödeyerek kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler için sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Genel Sağlık Sigortası primini (150,12 lira) ödeyecek gücü olmayan vatandaşlar ise ikametlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yaparak gelir testi yaptırabilirler. Gelir testi sonucunda aile içinde kişi başına düşen gelir, brüt asgari ücretin üçte birinin altında ise bu vatandaşların GSS primleri devlet tarafından karşılanıyor.”

Açıklamada, analık halinde kadınlara, 18 yaşını doldurmamış çocuklara ve lise mezunu gençlere 20 yaşına kadar, üniversite mezunlarına ise 25 yaşına kadar GSS kapsamında sağlık hizmeti verildiği kaydedildi. Acil serviste tedavi gören, madde bağımlısı olan, trafik ve iş kazası geçiren vatandaşların da hiçbir şart aranmaksızın GSS kapsamında sağlığa erişiminin sağlandığı aktarılan açıklamada, Bağ-Kur ve GSS sistemine prim borcu olan vatandaşlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile devlet üniversitelerinin sağlık uygulama ve araştırma merkezlerinde (üniversite hastanelerinde) 31 Aralık 2022’ye kadar sağlık hizmeti alabilecekleri hatırlatıldı.

Sağlık sigortaları gün geçtikçe önem kazanıyor. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını, bağışıklık sistemlerindeki düşüş, nüfus artışı, ekonomik ve psikolojik etkenler sebebiyle tüm dünyada insanlar kendilerini sağlık sigortalarıyla güvence altına almak istiyorlar. Bunun için de özellikle tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanmayı tercih ediyorlar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlar ve böylece ciddi ücretler ödemenizin önüne geçer. Kısacası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünü tamamlar.

Tamamlayıcı sağlık sigortasını nereden yaptırabilirim?
Türkiye’nin ve dünyanın en güvenilir sigorta şirketleriyle çalışan, internete özel ek indirimler sunan ve 7/24 müşteri hizmetleri desteği sağlayan e-sigortam.com’u ziyaret ederek siz de en kısa sürede tamamlayıcı sağlık sigortası poliçenize kavuşabilirsiniz. Hemen teklif alın.