Bebekli ailelerin arabasında mutlaka olması gerekenler özellikle ailecek seyahat etmeyi sevenlere hitap ediyor. Bebeklerle seyahat etmek hem onların merak duygularını harekete geçirmesi hem de ailevi bağların kuvvetlenmesi nedeniyle çok değerlidir. Zamanın kıymet kazandığı bu anlar için öncesinden hazırlık yapmam her ailenin geleneğidir. İster konaklamalı tatiller olsun ister şehir içi gezileri olsun, bebekle yolculuk yapan aileler için olmazsa olmaz niteliğinde ihtiyaçlar vardır. Bu ihtiyaçları öncesinden planlayıp hazırlamak, yolculuğun keyfini artırır.

Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesiyle birlikte aile hayatında a’dan z’ye değişiklikler olur. Ev içi düzenlemeleri arabanın içinde de bazı düzenlemeleri beraberinde getirir. Nasıl ki ev içinde bebeğin uyumasını, hareket etmesini ve hatta bir şeyleri öğrenmesini kolaylaştıracak ürünler seçiliyorsa, araba içinde de onun hem keyfi hem de güvenliği için önemli ürünler tercih edilir. Bunlardan bazıları zorunlu denecek kadar önemlidir. Bebeğin konforu, aynı zamanda ailenin de konforudur. Bu sebeple hazırladığımız yazımızda kısaca bebekler için arabalarda bulunması gereken ürünleri değineceğiz.

1. Bebekler için oto koltuğu: Özellikle bir yaşına kadar olan çocuklarda kas gelişimi sürdüğünden dolayı başlarını ve vücutlarını tam anlamıyla kontrol edemedikleri için pek rahat edemezler, kendilerini kontrol altında tutamazlar. Özellikle engebeli yollarda ya da ani duruş ve kalkışlarda sarsılabilirler. Oto koltukları bilhassa bunun için, yani bebeklerin güvenliği için çok önemlidir. Arabayla her nereye giderseniz gidin, bebeğinizi oto koltuğu dışında bir yere oturtmayın. Bu durum hem sizin hem de onun güvenliği için olmazsa olmazdır. Bütçenize uygun olarak alacağınız oto koltuğunun güvenlik donanımının iyi olmasına özen gösterin. Emniyet kemerini mutlaka takın var oto koltuğunun hareket etmeyecek derece sabitlendiğinden emin olun. Böylece kaza sırasında bebeğinizin savrulmasını önlemiş olursunuz. Bebek oto koltuğunu seçerken bebeğinizin yaşına ve kilosuna uygun olup olmadığını da kontrol etmelisiniz.

2. Emzik: Bazı bebekler için emzik çok önemlidir. Onsuz uyumazlar ya da pek rahat durmazlar. Emzik kullanımında mutlaka bebek doktorlarına da danışmak gerekir çünkü belli bir zamandan sonra bebeklerin diş ve çene yapılarına zarar verebilir. Aracınızda yedek bir emzik bulunması onun seyahat zevkini artıracak, zamanı geldiğinde uyumasını kolaylaştıracaktır.

3. Battaniye ve yastık: Bebeklerin alışık oldukları, kimi zaman uyku arkadaşı olarak benimsedikleri battaniyeleri vardır. Bu battaniyenin mümkünse bir örneğini aracınızda da bulundurmanız gerekebilir. Diğer yandan başlarının rahat etmesi için yumuşak bir yastık da hem otururken hem de uyurken rahat etmelerini sağlayabilir.

4. Biberon: Bebeklerin beslenme saati geldiğinde biberon bir vazgeçilmezdir. Hem mamalarını içme hem de su ihtiyaçlarını karşılamaları için yaşlarına uygun olarak almış olduğunuz biberonu aracınızdan eksik etmemelisiniz.

5. Bebek bezi, ıslak mendil, kağıt havlu: Bebeklerin bakım ürünleri arasında ilk sırada bebek bezleri, ıslak mendiller ve kağıt havlular bulunur. Ağızlarını ve ellerini silmek, bezlerini değiştirmek için hijyenik ve bebeklere uygun malzemelere sahip ürünler seçmeniz önemlidir.

6. Ateş ölçer, ateş düşürücü şurup: Bebekler kolay hastalanabilirler. Bağışıklık sistemleri henüz güçlenmemiş olduğu için kolay virüs kapabilirler. Bu durum hem onun hem de sizlerin hastalık riskini artırabilir. Gideceğiniz yerde bunu da düşünerek bir ateş ölçer ve mümkünse doktorunuza danışarak edineceğiniz bir ateş düşürücü şurup hayati konumdadır.

7. Yedek kıyafet: Bebeklerin sık sık kıyafetlerini değiştirmek gerekebilir. Özellikle yeme-içme ya da bezlerinin değişmesi durumunda kıyafet değişimi mecburi olabilir. Bu tip sürprizlerde stres yaşamamak adına birkaç yedek kıyafetin arabanızda bulunması epey işinizi kolaylaştırır.

8. Mama: Gideceğiniz yerde bebeğiniz için mamalara kolay erişemeyebilirsiniz. Bebeklerin aç kaldıklarında ne kadar huzursuz oldukları ise herkesin malumu. Acıktıklarında ne uyuyabiliyorlar ne de neşeli oluyorlar. Bu tip durumlarda aracınızda yedek bir yada birden fazla mama olması işinizi görecektir. Mamanın dışında bir termos ve hazırda tutulmuş sıcak su olması da mama yapımını kolaylaştırabilir.

9. Gölgelik: Bebekler özellikle yaz sıcaklarında güneş ışığına maruz kaldıklarında huzursuz olabiliyorlar. Böyle durumlarda uyumaları da zor oluyor. Arka camlara birer gölgelik takarak güneş ışığını azaltabilir, onların keyifle yolculuk yapmalarını sağlayabilirsiniz.

Tüm bu tavsiyelerin yanı sıra e-sigortam.com‘a girip dakikalar içinde aracınıza kasko sigortası yaptırabilir, olası maddi zararlar karşısında aracınızı güvence altına alabilirsiniz. Dilerseniz seyahat sigortası yaptırarak olası kötü sürprizlere karşı önlem alabilir, tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.