10 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası üzerine yazdığımız bu yazıyla, kafanızdaki birçok soruya cevap bulabileceksiniz. Sağlık sigortaları gün geçtikçe önem kazanıyor. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgını, bağışıklık sistemlerindeki düşüş, nüfus artışı, ekonomik ve psikolojik etkenler sebebiyle tüm dünyada insanlar kendilerini sağlık sigortalarıyla güvence altına almak istiyorlar. Bunun için de pek çok sigorta şirketinden teklifler alıyorlar. Bu yazıyı okuduktan hemen sonra e-sigortam.com’u ziyaret edip en kısa sürede bütçenize en uygun tamamlayıcı sağlık sigortası için teklif alabilirsiniz.
İşte 10 Soruda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası:
1) Tamamlayıcı Sağlık Sigortası nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan kişilerin, SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlar ve böylece ciddi ücretler ödemenizin önüne geçer. Kısacası Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünü tamamlar.
2) Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsar?
Tahlil, muayene, tetkik ve küçük cerrahi müdahaleler gibi ayakta tedavi kapsamındaki hizmetlerle; oda, refakatçi, yemek, diyaliz gibi yatarak tedavi hizmetlerini kapsar. Bu kapsamların dışındaki durumlar için de ek teminat paketleri sunar. Böylece sağlık sigortanız daha geniş kapsamlı bir hale geçirilebilir.
3) Tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsamaz?
Sigorta yaptırmak isteyen kişide geçmişten gelen bir hastalık varsa, bu hastalık sağlık poliçesi teminatının dışında kalır. Kişinin SGK sigortası aktif değilse yine sigortası kapsam dışında kalır. İlaç masrafları, diş tedavileri vb. durumlar da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamının dışındadır.
4) Tamamlayıcı sağlık sigortasından kimler yararlanabilir?
SGK’ya bağlı işçiler, bağ-kur’lular, memurlar; kısacası devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan herkes tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler. SGK kapsamında değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanamazsınız.
5) Tamamlayıcı sağlık sigortası sadece çalışanlar için mi?
Çalışan kişi ailesindeki herkes için ayrı ayrı prim ödeyerek onlara da tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilir. Sigortalı çalışan bir baba, eşi ve çocuğu için sigorta yaptırabilir. Böyle bir durumda kendisi, eşi ve çocuğu için ayrı ayrı prim öder. Yani babanın sigortalı olması, diğer aile fertlerini de sigorta kapsamı içine dahil etmez.
6) Tamamlayıcı sağlık sigortası tüm hastanelerde geçiyor mu?
SGK’nın anlaşmalı olduğu tüm hastanelerde geçerlidir. SGK’nın anlaşması olmadığı hastanelerde geçmez. Ancak Türkiye’de SGK anlaşmalı olmayan hastane yok denecek kadar azdır. Yani tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdığınızda, Türkiye’nin her yerinde en iyi sağlık hizmetini alabilirsiniz.
7) Tamamlayıcı sağlık sigortası koronavirüs tedavisini karşılıyor mu?
Sigorta poliçelerine göre salgın hastalıklar kapsam dışındadır. Ancak koronavirüs’ün tüm dünyada yaygınlaşması sonucunda sigorta şirketleri ortak bir karar alarak, koronavirüs tedavi masraflarını da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına dahil ettiler. Kısacası koronavirüs tedavi masraflarınız da tamamlayıcı sağlık sigortanız tarafından karşılanır.
8) Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için yaş sınırı var mı?
Eskiden genel yaş sınırı 60 yaştı. Ancak birçok sigorta şirketi bu yaşın üzerindeki kimselerin de sigorta yaptırmasına imkan tanıyor. Yani 65 yaş da artık sigorta kapsamı içinde.
9) Özel sağlık sigortası ile tamamlayıcı sağlık sigortası arasındaki farklar nelerdir?
Oldukça merak edilen bu konu hakkında blogumuzda bir yazı mevcut. Şuradan okumanızı öneririz.
10) Tamamlayıcı sağlık sigortasını nereden yaptırabilirim?
Yirmiden fazla sigorta şirketinin tekliflerini karşılaştırarak, internete özel ek indirimlerden yararlanarak ve 7/24 müşteri hizmetleri desteği sağlayarak siz de tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken, e-sigortam.com’u ziyaret etmek.